Heeft u vragen over de producten of levertijden, of bent u eenvoudig op zoek naar uitgebreid advies? Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de ideale folie.

Deutschlandfahnemopack GmbH
Frank Veeke Nederlandse locatie
4708 BD Roosendaal
Nederland
Fax: +49 7123 9746-50
+31(0)611 055 570
f.veeke@mopack-krimpfilm.nl

Bewezen "zeer goede" recycleerbaarheid ♻

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn tegenwoordig erg belangrijk voor veel consumenten. Bij het winkelen wordt steeds meer gelet op het gebruik van weinig plastic en recyclebare verpakkingen. Het Interseroh-zegel "Made for Recycling" is een grote hulp. Verpakkingen met dit keurmerk zijn bewezen goed of zelfs zeer goed recyclerbaar. De mopack-folie MO1 en MO4 scoorden "zeer goed" in de test en mogen nu het logo "Made for Recycling" dragen.

De voorwaarde tot het verkrijgen van dit keurmerk is een testprocedure waarbij Interseroh de recyclerbaarheid beoordeelt met behulp van een onafhankelijke, wetenschappelijke beoordelingsmethode die ontwikkeld is met het bifa milieu-instituut. Niet alleen de recycleerbaarheid van het materiaal wordt gecontroleerd, maar ook de sorteerbaarheid en afvoermogelijkheden. Er kunnen maximaal 20 punten worden behaald. Met meer dan 18 punten overtreffen de materialen zelfs de minimale wettelijke eisen.

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf: een correcte afvalscheiding is crucial voor het recycleren. Door efficiënt te sorteren in moderne sorteerinstallaties kan een hoge mate van recycleerbaarheid bereikt worden en de materialen kunnen opnieuw gebruikt worden als verpakking voor nieuwe producten. Op deze manier kan elke consument een belangrijke bijdrage leveren aan klimaatbescherming en milieubescherming: Kopen van "Made for Recycling" - verpakkingen en de juiste sortering tijdens de verwijdering.

Onze mening:

Als het om recycleren gaat, is niet alleen de industrie, maar ook de eindgebruiker belangrijk. Volledig lege plastic verpakkingen horen thuis in de PMD zak. Het is belangrijk dat de verschillende materialen effectief van elkaar worden gescheiden (bijv. Het aluminium deksel van de yoghurtbeker losmaken). Alleen zo kunnen de soorten afval door het sorteersysteem effectief gerecycleerd worden. Verpakkingen stapel je ook best niet in elkaar, maar wel losjes in de zak. Interseroh-gecertificeerde verpakkingen zijn bijzonder gemakkelijk te recycleren. Zo kunnen fabrikanten en eindgebruikers samenwerken aan een duurzame recycleerbaarheid.

Pressetext mopack - Made for Recycling